Жителите и туристите в един от най-популярните градове в Испания вече страдат

...
Жителите и туристите в един от най-популярните градове в Испания вече страдат
Коментари Харесай

Испански град се превръща в пустиня: температурата достига 40 градуса СНИМКИ

Жителите и туристите в един от най-популярните градове в Испания вече страдат от рискови горещини, макар че до началото на лятото остават още дни. 

В Севиля, оживеният център на южния район Андалусия, температурите доближиха 30C предходния ден. Местните поданици са предизвестени да се приготвят за още по-горещи дни. Местните метеоролози предвиждат ново повишение на температурите на юг.



Във вътрешността на Андалусия оптималните температури на въздуха ще доближат 35°C, като източните ветрове ще доближат мощни пориви в Гибралтарския пролив, споделиха метеоролозите в прогнозата, пише Mirror.

Пикът на тази гореща вълна ще бъде в неделя. Температурите ще продължат да се покачват в градове като Кордоба и Севиля.



Националната метеорологична организация Aemet чака температурите да се повишат до 35°C и 36°C в разнообразни региони на Андалусия. Разположена в подножието на планината, Севиля постоянно страда от рискови горещини, които се утежняват от горещите ветрове от Северна Африка. По всички признаци Севиля може да я чака още едно горещо лято, като през 2023 година, когато термометърът няколко пъти надвиши 40°C.

Севиля се трансформира в пустиня

Миналогодишната гореща вълна кара един специалист да предвижда, че испанският град в последна сметка ще се „ трансформира в пустиня “.

„ Горещото време е породено от вятъра, който духа от Африка, през планините и към равнините “, изясни Джим Дейл, старши съветник в Британската метеорологична работа. Той добави, че географията на района, в който се намира Севиля, е идеална за опазване на интензивната горещина.

Тъй като в последно време топлинните талази стават все по-чести в Испания и други елементи на европейското Средиземноморие, специалистът признава, че „ навлизаме в неразучена територия “, що се отнася до климата.

„ С напредването на лятото температурата ще се покачва и в действителност градът ще се трансформира в пустиня “, това е разочароващата прогноза.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР